Ce Este Brain Fitness ?

Brain fitness (în traducere fitness al creierului în traducere, antrenament cerebral sau mental ) este un concept relativ nou și mai puțin cunoscut în România.

Brain-Fitness este un concept cu o aplicabilitate la multe categorii de vârstă ce permite îmbunătățirea parametrilor creierului cu un impact favorabil asupra dezvoltării și întreținerii conexiunilor neuronale.

Ideea de fitness permite formarea credințelor că așa cum corpul fizic poate fi antrenat prin activități sportive, ca să-ți menții corpul în formă, la fel poți face asta și cu creierul.

Dacă vă gândiți că doar adultii sau cei trecuti de o varsta pot beneficia de acest antrenament cerebral, vă înșelați. Și copiii, puberii și adolescenții pot fi beneficiarii acestui Brain-Fitness.

BrainFitness

Dacă vă gândiți că doar adultii sau cei trecuti de o varsta pot beneficia de acest antrenament cerebral, vă înșelați. Și copiii, puberii și adolescenții pot fi beneficiarii acestui Brain-Fitness.

Cum se poate face acest lucru? Este simplu, audierea unor programe audio care permit creșterea și îmtreținerea performanțelor mentale cu pana la 50-60 %.

Altfel spus, poți să-ți “întreții și antrenezi” partea fizică, dar și cea mentală sau emoțională audiind la căști programe special concepute în acest sens folosind tehnologia Hemi-Sync.

Care sunt beneficiile Brain-Fitness cu Hemi-Sync® ?

Combinaţii specifice de bătăi binaurale complexe împreună cu muzica şi, după caz, ghidare verbală, sunt folosite pentru a facilita îmbunătăţirea stărilor mentale, fizice şi emoţionale.

 

Perfecţionată pe parcursul a 50 de ani de cercetări ştiinţifice, susţinută de numeroase studii ştiinţifice şi clinice independente efectuate de prestigioase instituţii medicale şi universităţi , tehnologia Hemi-Sync® şi-a dovedit eficienţa într-o serie de aplicaţii:

• in terapie (psihoterapie dar si pentru regenerarea unor functii ale creierului), eliminarea instantanee a stresului, relaxare profunda si reincarcarea “bateriilor”;

• vindecarea insomiei si redobandirea somnului profund regenerator,

• pentru elevi, studenti (atat pentru a invata mai repede si mai bine, cat si pentru o gandire creativa, holista, geniala)

Aplicaţii practice în viaţa de zi cu zi:

– relaxarea profundă

– inducerea somnului regenerator

– învăţare accelerată

– creşterea puterii de concentrare

– îmbunătăţirea memoriei

– dezvoltarea creativităţii şi intuiţiei

– accelerarea proceselor de vindecare şi de recuperare

– aplicaţii terapeutice în domeniul autismului, ADHD

– eliminarea stărilor depresive

– accelerarea procesele de recuperare postoperatorii cât şi în cazul atacurilor cerebrale

– încetinirea procesele de îmbătrânire

Dupa mai multe sesiuni utilizatorii au relatat aparitia urmatoarelor rezultate:

• amplificarea capacitatii de concentrare si memorare

• stimularea creativitatii

• cresterea volumului de informatii memorate

• randament excelent la invatare accelerata

Stiinta neuroplasticitatii a demonstrat cum gandirea, invatarea si exercitiile schimba atat structura fizica (anatomica), cat si organizarea functionala a creierului (fiziologia) indiferent de varsta. Mai mult, repetand acelasi program zilnic timp de 3-6 saptamani creierul dezvolta noi sinapse, cai neuronale care permit o gandire si un comportament nou! Adica dobandesti o deprindere noua, o aptitudine “incorporata” ca o a doua natura a ta, nu doar experiente izolate, accidentale.

 

Close Menu
English EN Romanian RO
×
×

Cart