Neurofeedback

Neurofeedback este o tehnică de antrenament asistată de calculator, care duce la îmbunătățirea activității creierului, este o metodă recunoscută științific de formare și antrenare a celui mai important organ pe care le avem, CREIERUL.

Training-ul neurofeedback sau antrenarea undelor cerebrale este o tehnică: zero invazivă (senzorii de EEG puși pe scalp doar citesc curenții emiși de creier) și fără efecte secundare adverse (bogata literatură acumulată în ultimele decenii nu semnalează nici un efect advers).

Neurofeedbackul există de 40 ani, cercetările în domeniul neuroștiințelor au dus la dezvoltarea metodei, iar astăzi există echipamente care utilizează cea mai recentă tehnologie.

Sistemul neurofeedback este un instrument tehnologic care permite să antrenăm capacitatea de auto-reglare a activității creierului. Sistemele neurofeedback au fost testate pe scară largă clinic și tehnic și sunt aprobate ca dispozitive medicale.

Sistemul folosit de firma noastră este înregistrat ca dispozitiv medical clasa II atât în Europa (CE) cât și în SUA (FDA).

Cum funcționează neurofeedback?

Antrenamentul creierului se face prin atașarea de electrozi de Ag (senzori EEG) la nivelul scalpului, utilizând o cremă de contact, pentru a măsura potențialul electric și a înregistra activitatea activă a creierului în timp real.

Acești electrozi primesc impulsuri de la creier, pe care le transmit calculatorului prin intermediul unui amplificator NeuroAmp, iar de aici, pe ecran, prin intermediul unui joc pe calculator sau în redarea unui film, este afișată o imagine în oglindă a activității creierului.

Creierul înțelege această imagine în oglindă la nivelul inconștient și va corecta automat orice turbulență.

O sesiune de antrenament durează aproximativ 30 – 40 minute.

Prima sesiune începe cu o singură poziție bipolară de electrozi, după care, pot fi adăugate și alte poziții specifice.

Pacientul poate alege feedback–ul care îi place, dintr-o varietate de opțiuni de feedback. Prin intermediul unui monitor utilizează feedback vizual, prin intermediul unor căști audio utilizează un feedback auditiv, iar cu ajutorul unui animal de pluş cu vibraţie, profită de feedback-ul tactil.

Pacientul va urmări să nu influențeze conștient feedback-ul. Scopul este doar de a sesiza schimbările ce apar. Ca urmare, creierul primește informații adiționale pe care în mod normal nu le are. Creierul integrează această informație în propriile bucle de control și învață inconștient să modifice stările. Pacientul interacționează efectiv cu imaginea video şi simultan cu creierul său.

Cine folosește neurofeedback?

Neurofeedback este folosit de tineri, adulți, vârstnici, sportivi, artiști, elevi, studenți, oameni de afaceri, toți cei care doresc să-și îmbunătățească și să-și mențină performanța.

Neurofeedback este folosit cu încredere de cei care simt că starea de sănătate nu este optimă, dar și de adulți și copii cu deficiențe severe care doresc o abordare non-invazivă și fără efecte secundare.

Este posibil ca un instrument să poată funcționa pentru creiere și scopuri foarte diferite?

Totul are legătură cu optimizarea creierului. Diferitele simptome pe care le resimțim, pot fi considerate semnale ale creierului, cum că nu funcționează la nivelul său optim.

Antrenamentul cu Neurofeedback poate schimba creierul să funcționeze optim, la nivel fizic, emoțional sau mental – creierul este cel care afectează corpul, iar schimbările pozitive pot apărea în toate zonele din viața dumneavoastră.

 

Close Menu
English EN Romanian RO
×
×

Cart