ADHD este diagnosticul care cuprinde grupul de simptome – lipsa de atenție, hiperactivitate și impulsivitate, iar pacienții prezintă diferențe specifice creierului, în zonele cerebrale care se ocupă cu controlul impulsurilor și concentrarea atenției.

Prin neurofeedback obținem reducerea excitabilității motorii (reducerea hiperactivității), creșterea accelerată a stabilității sistemului nervos, calmarea mentală (creșterea atenției, reducerea furiei, a nivelului de frustare), creșterea capacității de auto-control (scăderea impulsivității, conștientizarea consecințelor faptelor).

Gradul de concentrare unică poate fi o altă problemă; o concentrare largă poate duce la distragere și atenție rătăcitoare. Folosind o hartă a creierului pentru a identifica zonele de îngrijorare, folosim neurofeedback în funcție de nevoile personale, exacte. 

Antrenamentul Neurofeedback are un efect pozitiv în tratamentul ADHD, deoarece creierul poate fi antrenat pentru îmbunatățirea atenției, concentrare, controlul agitației și a izbucnirilor emoționale.

Close Menu
English EN Romanian RO
×
×

Cart