Conceptul de Cameră Virtuală oferă o nouă dimensiune de explorare senzoriala, acolo unde accesul la locurile, ce fac obiectul proiecțiilor, sunt inaccesibile. Astfel copiii pot călători în locuri fascinante, și se pot percepe ca fiind acolo pentru că cele mai importante simțuri: văzul și auzul, oferă creierului senzația de a fi în cadrul respectiv.

Tehnologiile de proiecție video, oferă imagini calitative ca o alternativă la explorarea fizică, efectele fiind de multe ori asemănătoare călătoriei reale. Acest proces de accesare a unor realități virtuale este benefic atunci când este folosit în scopuri terapeutice. Astfel, o persoană care dorește să se relaxeze, ascultă muzică cu tonuri naturale. Completarea cu imagini video în camera virtuală, va completa procesul relaxării și asigură obținerea unei relaxări profunde. Efectele sunt benefice și în cazul copiilor care pot explora locuri ce sunt inaccesibile în format fizic și pot învăța despre ele ca și cum ar fi acolo, beneficiind astfel de programe de învățare în Camera Virtuală.

Pentru eliminarea fobiilor, proiecțiile cu teme specifice pot oferi persoanelor cu fobii un nou instrument de explorare a mediilor care creează de regulă fobii. Terapeutul poate să lucreze cu elementele vizuale într-o manieră controlată, ținând cont de  nivelul de desensibilizare al persoanei.

 

Close Menu
×
×

Cart