Despre Institutul MONROE

Despre

Institutul Monroe (TMI)

situat in Faber, Virginia, SUA, a fost infiintat la inceputul anilor ’70 de Robert Monroe ca organizatie non-profit de cercetare si educatie, dedicata explorarii si dezvoltarii constiintei umane si bunastarii umanitatii. Institutul este cunoscut in intreaga lume ca deschizatori de drumuri in experimentarea diferitelor stari de constiinta extinsa, cu ajutorul unei tehnologii audio inovatoare cunoscuta sub denumirea Hemi-Sync®.

Metodologia Institutului nu contine nici un fel de dogma, nu este subordonata nici unui sistem de credinte sau religii si nici vreunei pozitii politice sau sociale, avand convingerea ferma ca este mult mai important sa sprijine si sa ajute participantii in gasirea raspunsurilor personale decat sa promoveze un anumit sistem de convingeri sau doctrine.

Workshopurile si materialele aditionale ale TMI incurajeaza explorarea si dezvoltarea constiintei umane prin experienta personala. Aceste experiente ofera o valoare societatii contemporane prin faptul ca participantii Workshopurile dezvolta noi abordari in modul de a gandi si de a fi, o perspectiva diferita de a privi lucrurile, in care insasi definirea vietii capata o noua semnificatie. Dupa terminarea unui Workshop TMI participantii pleaca cel putin cu o certitudine, aceea ca sunt mai mult decat corpul lor fizic.

Ca organizatie de cercetare, TMI serveste ca baza de afiliere de cercetare, investigand evolutia constiintei umane si pune la dispozitia publicului in mod regulat rezultatele cercetarilor sale stiintifice.

Cercetarile TMI includ trei domenii distincte:

– cercetarile clinice si aplicate facute de membrii profesionali ai TMI;
– cercetarile independente efectuate de universitati si spitale, cat si cercetarile tehnice din cadrul TMI;
– obiectivul declarat de cercetare: de a permite imbunatatirea continua a programelor educationale al institutului.

TMI este dedicat premisei conform careia constiinta focalizata contine solutii decisive la problemele majore ale experientei umane. Ca organizatie de educatie TMI isi propune sa introduca la toate nivelele activitatii umane abilitati care vor schimba in mod constructiv directia si destinul omenirii.

VIZIUNEA TMI

Trezirea, la nivel global, a umanitatii.

MISIUNEA TMI

Sa consolideze efortul de cooperare in intreaga lume pentru promovarea explorarii constiintei extinse si a descoperii de sine.

Institutul Monroe admite la WORKSHOP-urile sale participanti de orice rasa, culoare, crez si origine nationala sau etnica.

Close Menu
English EN Romanian RO
×
×

Cart