Cum funcționează Neurofeedback?

Antrenamentul creierului se face prin atașarea de electrozi de Ag (senzori EEG) la nivelul scalpului, utilizând o cremă de contact, pentru a măsura potențialul electric și a înregistra activitatea activă a creierului în timp real.

Acești electrozi primesc impulsuri de la creier, pe care le transmit calculatorului prin intermediul unui amplificator NeuroAmp, iar de aici, pe ecran, prin intermediul unui joc pe calculator sau în redarea unui film, este afișată o imagine în oglindă a activității creierului.

Creierul înțelege această imagine în oglindă la nivelul inconștient și va corecta automat orice turbulență.

O sesiune de antrenament durează aproximativ 30 – 40 minute.

Prima sesiune începe cu o singură poziție bipolară de electrozi, după care, pot fi adăugate și alte poziții specifice.

Pacientul poate alege feedback–ul care îi place, dintr-o varietate de opțiuni de feedback. Prin intermediul unui monitor utilizează feedback vizual, prin intermediul unor căști audio utilizează un feedback auditiv, iar cu ajutorul unui animal de pluş cu vibraţie, profită de feedback-ul tactil.

Pacientul va urmări să nu influențeze conștient feedback-ul. Scopul este doar de a sesiza schimbările ce apar. Ca urmare, creierul primește informații adiționale pe care în mod normal nu le are. Creierul integrează această informație în propriile bucle de control și învață inconștient să modifice stările. Pacientul interacționează efectiv cu imaginea video şi simultan cu creierul său.

Close Menu
×
×

Cart