Frecventa undelor cerebrale si starea de constiinta

Share on facebook

Este demonstrat deja de mult timp si cunoscut de majoritatea oamenilor faptul ca activitatea creierului uman genereaza modele de energie electrica, iar cei care inca nu stiu acest lucru este suficient sa se gandeasca la cum functioneaza electroencefalograful care, prin plasarea unor electrozi pe scalp, poate inregistra undele creierului prin trasarea unor linii pe o hartie.

Mai putini sunt cei care cunosc faptul ca aceste unde cerebrale urmeaza anumite tipare, functie de starea de constiinta a noastra si ca, inducandu-ne, prin anumite metode, tiparul de unde potrivit, ne putem crea starea de constiinta potrivita pentru inlocuirea credintelor limitative cu concepte noi, benefice noua si astfel ne putem imbunatati viata pe toate planurile ei.

Care sunt, de fapt aceste tipare ale undelor cerebrale?

Tiparul starii de constiinta „BETA” – in aceasta stare suntem cu totii cand suntem in stare de veghe. In „beta”, creierul emite unde pe o frecventa intre 14-30 Hz si noi suntem focusati catre activitati curente si percepem lucrurile concrete care ne inconjoara.

Tiparul starii de constiinta „ALFA” – in aceasta stare suntem cu totii cand suntem in stare de relaxare si calm. In acel moment undele creierului ajung la o frecventa de 7-14 Hz, percepem lucrurile concrete care ne inconjoara, dar nu suntem focusati catre activitati curente. Undele cerebrale se emit pe aceasta frecventa, chiar si o secunda sau doua, atunci cand inchidem ochii si „ne luam mintea” de la ceea ce facem.

Tiparul starii de constiinta „TETA” – in aceasta stare suntem cu totii cand suntem in stare de somnolenta. In „teta” undele creierului ajung la o frecventa de 4-7 Hz si noi nu mai percepem lucrurile concrete care ne inconjoara, dar avem asa-numitele „flash-uri”, adica imagini vii care ne apar brusc in minte, revelatii, inspiratie. „Teta” este starea care ofera acces la subconstient. Subconstientul nostru inmagazineaza multitudinea credintelor si convingerilor noastre. Din punct de vedere fiziologic, starea teta pare sa produca „regenerare si vindecare fizica”. In domeniul emotional, starea teta se manifesta prin imbunatatirea relatiilor cu sine si cu alti oameni, printr-o mai mare toleranta, intelegere, iubire de sine si de ceilalti. In domeniul mental, starea teta determina aparitia ideilor noi datorita manifestarii intuitiei. Cand ajungem constient, prin diverse metode, in aceasta frecventa a undelor cerebrale, ne putem „reprograma” subconstientul inserandu-ne concepte benefice, care „sparg barierele noastre mentale”.

Tiparul starii de constiinta „DELTA” – in aceasta stare suntem cu totii cand dormim profund. In „delta” undele creierului ajung la o frecventa de  0,5-4 Hz, frecventa benefica pentru regenerarea fizica si refacerea sau mentinerea sanatatii.

Una dintre metodele cunoscute la nivel mondial, de schimbare a starii de constiinta este Metoda Hemi Sync, o metoda simpla, neinvaziva si eficienta.

Fii la curent cu noutatile

Close Menu
English EN Romanian RO
×
×

Cart